Schildersbedrijf J. van Dijk & Zn. benoemt tot hofleverancier

Oudste Veenendaalse schildersbedrijf mag zich Hofleverancier noemen

VEENENDAAL – Het Veenendaalse schildersbedijf J. van Dijk en Zonen BV mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Burgemeester Gert-Jan Kats overhandigde op vrijdag 14 april het predicaat met de bijbehorende beschikking en oorkonde.

Schildersbedrijf J. van Dijk en Zonen BV is in 1922 opgericht door Jan van Dijk en bestaat 100 jaar. Jan begon op jonge leeftijd als huisschilder en behanger vanuit zijn woning aan de Prins Bernhardlaan in Veenendaal. Op de fiets met een kar vol gereedschap bezocht hij de klanten. Als de werkzaamheden afgerond waren, werden de facturen handgeschreven opgemaakt en ging Jan persoonlijk bij de klanten langs om deze af te geven. Jan had een bijzonder mooi handschrift. Dat is nog terug te zien in het logo van het schildersbedrijf. Het bijzondere logo met ‘schoonschrift’ J. van Dijk is door Jan zelf ontworpen.

Schildersbedrijf J. van Dijk & Zonen BV is het oudste van oorsprong Veense schildersbedrijf. En een van de weinige midden- en klein schildersbedrijven in Veenendaal. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer met Marcel en Ardi van Dijk.

De Koning kan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan.

Schildersbedrijf J. van Dijk & Zonen BV
Laan der Techniek 5
3903 AS  Veenendaal
T: 0318 51 90 24
E: info@schildersbedrijfjvandijk.nl
I: www.schildersbedrijfjvandijk.nl